Our social:

19 Aralık 2016 Pazartesi

Türkiye’ nin Bölgesel Kalkınma Projeleri


Uygulanmakta olan sadece GAP Projesi bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu Projesinde Adıyaman, Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt ve Şırnak yer almaktadır. Diğer projelerin fizibilite çalışmaları bitmiş fakat uygulanmaya başlanmamıştır.
Doğu Anadolu Projesi (DAP)
Doğu Anadolu bölgesindeki Gümüşhane, Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bayburt, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Ağrı Iğdır, Kars ve Ardahan illerini kapsamaktadır. Bu proje ile sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan iller gelişmişlik gösterecektir.
Zonguldak, Bartın, Karabük (ZKÜ) Projesi
Zonguldak, Bartın, Karabük illerini kapsayan, demir-çelik ve kömür işletmeleri kapsayan yatırım alanlarını özel sektöre açmaktır. Böylece bölge ekonomik açıdan biraz daha rahatlığa kavuşacaktır.
Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP)
Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illerinde ekonomik açıdan biraz daha refah düzeyinin artırılması amaçlanmıştır. Ulaşım ve iletişim hizmetleri güçlendirilmesi amaçlanmış ve bu amaçla bir çok çalışma yapılmıştır.
Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesi
Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesi Çorum, Amasya, Samsun, Tokat illerini kapsamaktadır. Projede, Ulaşım, iletişim, enerji altyapısı, tarım ve sanayi entegrasyonu sağlanmaya çalışılmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder